5 Ocak 2014 Pazar

Bebeğin İsmi

İsim konusu bence sürecin en başından beri kafayı en çok meşgul eden konulardan biri oluyor. Öyle ki diğer şeyler, alacağınız malzemeler, elbiseler, bakım kremleri, arabası, düzenleyeceğiniz odası, yatağı vs. çok daha az tercih arasından yapılan ve bir süre sonra zaten değiştireceğiniz ya da kullanmayı bırakacağınız şeyler.

Ama isim öyle değil, siz biricik bebeğiniz için seçiyorsunuz ve onunla ilk günden son güne kadar yaşıyor. Hal böyle olunca, bir başkası için seçim yaparken, memnun olur mu, severek kullanır mı diye düşünüp duruyorsunuz.
Biz, bebek beklediğimizi öğrendiğimiz anda aklımızda herhangi bir isim yoktu. Bu sebeple pek çok insanın yaptığı gibi internetten araştırmalar yaptık. Google a sorduğunuz zaman hemen size en popüler isimleri sunuyor. Ancak o en popüler isimler arasından bizi çok da heyecanlandıran bir şey çıkmadı.

Benim çok uzun zamandır isim konusunda kafamda olan tek bir şey vardı, o da içinde Türkçe karakter içermemesi hususu. İsimler arasında trekking yaparken, kısa bir isimin daha rahat kullanılabilir olduğunda eşimle hemfikir olduk. Sonrasında ikimizin de ailesinden birinin adı olmaması gerektiğini, böylece iki tarafa da hak geçmemiş olacağını düşündük.
Tüm bunların sonunda aradığımız kriterlerdeki o ismi bulduk:

Oğlumuz için uygun gördüğümüz OKAN isminin anlamı ve numerolojisi ise şu şekilde:

Okan İsminin Anlamı Nedir?

Anlama, öğrenme anlamlarına gelmektedir.
 
Okan İsminin Özellikleri

Kökeni: Türkçe
Cinsiyeti: Erkek


Okan İsminin Analizi Sonucu
Gizemli, başarılı, unvan sahibi olabilme potansiyeli olan, algılaması yüksek, mantıklı, sağduyulu, yaratıcı bir kişilik enerjisi verir.

Okan İsminin İstatistikleri ve Yaygınlığı
OKAN Türkiye’de en çok kullanılan 176. isim (… 174. semra, 175. yasin, 176. okan, 177. çetin, 178. selin, …). Ülkemizde yaklaşık her 818 kişiden birinin adı OKAN ve ismin yaygınlık oranı binde 1.22.
OKAN adının yaygınlık oranının Türkiye’nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 30-04-2013 15:30 itibariyle yaklaşık 93,852 kişinin isminin OKAN olduğu ve OKAN isimli kişi sayısının her yıl ortalama 1450 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder