26 Nisan 2014 Cumartesi

Okan Sünnet Oldu

Bir erkek babası olacağımı öğrendiğim andan beri oğlumu küçükken, bir başka deyişle bebekken sünnet yaptırma konusunda karar almıştım. Bazıları çocuğun sünnet olduğu dönem aklının birşeylere eriyor olması gerektiğini savunsa da ben hem daha az acı çekmesi hem de kafasında sünnete karşı bir korku/önyargı oluşturmaması için sünnetin ne kadar erken olursa o kadar iyi olacağını düşündüm. Sonrasında bu konuyla ilgili netten de araştırma yaptığımda haklılığımı teyit eden yazıları okuduktan sonra içim iyice rahatladı.

Sünneti yaptıracağımız yer konusunda çevremizdeki tecrübeli (sünnetli erkek çocuk sahipleri) arkadaşlarımıza danıştık. En sağlam referans Egepol Hastanesindeki Dr. Ali Özdemir için gelince ve kendisinin asker kökenli olduğunu görünce hastaneyi arayıp bir randevu aldık. İlk randevuda bir control yapıp, kendisi bizim kafamızdaki soruları cevapladı. Yaklışımı ve tecrübesiyle içimizi rahatlatmıştı.19 Nisan'daki ilk randevu sonrası 26 Nisan Cumartesi gününe sünnet için tarih aldık.

Doktorumuzun belirttiği gibi Sabah 7'den once Okan'a son mamasını verip 8 de hastanede olacak şekilde yola çıktık.  Giriş işlemleri sonrasında bize ayrılan odaya yerleştik. Hemşire ablaları Okan ile oldukça sıcak şekilde ilgilendiler, sonrasında Okan'ın tekli ve ailece toplu fotoğraflarımız çekildi. Doktorumuz da geldikten sonar son bilgileri paylaşıp Okan'ı operasyon için aldılar. Bizden ayrılırken mutlu olan oğlumuz sünnetin başından sonuna kadar ağlamış ancak yanımıza geldiğinde ağlayamayacak kadar yorgundu. Kalan mamasından verdikten sonar keyfi yerine geldi. Doktorumuz sünnet sonrası tekrar bir bilgilendirme yaptı ve biz de çıkış işlemlerini yapıp direk babaannesinin evine gittik.

İlginç olan olay yıllar once sünnet sonrasında benim yattığım odada şimdi yine sünnet sonrasında oğlum yatıp dinleniyordu. Kim bunu tahmin ederdi ki...

Sünnetli ilk geceyi bir fitil ile geride bıraktık, şimdilik herşey çok iyi. Doktorumuzu ve Egepol Hastanesi'nin personelini de herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliriz. Fotoğrafların paylaşıldığı CD'de gerçekten başarılı, duvar kağıdı ve ekran koruyucuya kadar düşünülmüş. CD demişken, CD'deki fotoğraflar da olduköa detayle paylaşılmış diyeyim, evet evet siz detaydan neyin kastedildiğini anladınız :)

2 yorum:

  1. Merhaba.Herhangi bir sorun yadadiniz mi.diki$ izleri kayboldu mu

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil