19 Ocak 2014 Pazar

Doğum için Hastane ve Doktor Tercihimiz

Aslında doğum gerçekleştikten sonra hastane ve doktor tercihimizi baştan sona yazmak belki daha mantıklı olacaktı ama o dönem öyle bir inerji ve vakit bulamayabilirim diye ben şimdiden bu konu hakkında kısa birşeyler yazmak istiyorum.
Eşim hamile olduğunu Şifa Hastanesi’nde (Bostanlı-Karşıyaka) öğrendi. Oradaki doktorunu birkaç kez muayeneye de gitti ama hastanede doğum yapılmıyor olması sebebiyle doktorumuzla çalıştığı hastanede doğum yapabileceğimiz ve özel sağlık sigortaları ile anlaşması olan bir sağlık kurumu araştırmaya başladık.

Önce Kent Hastanesi’ni düşündük ama internetteki forumlarda oradaki doktorların ilgisiz tavırlarını okuyup daha önce o hastanede tecrübe ettiğimiz daimi “tahlil” isteklerini hatırlayınca vazgeçtik. Eve yakın ve yeni olan Medical Park’ı düşündük. Aynı hastanede eşimin iş arkadaşlarından birinin yakını olması sebebiyle Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Karas’ı da internette araştırıp kendisi hakkındaki olumlu yorumları okuyunca muayene için randevu aldık. İlk randevudan itibaren bizi güven verince de yola onunla devam ettik.

Şu ana kadar ki tecrübelerimiz hem hastanemiz hem de doktorumuz için çok olumlu. Yalnız internette de yazdığı gibi sanırım doğum bölümündeki hemşireler biraz sorunlu. Odaları görmek için gittiğimiz bu haftasonu ilk izlenim olarak pek olumlu sinyaller vermediler ama yine de önyargısız ve pozitif düşünmek istiyorum. Aslında hastane ve doktorumuz için olumlu bir öneri ile içeriği sonlandırmak isterim ancak bunun için sanırım Okan’ın dünyaya gelmesini beklemem daha sağlıklı olacak. Bu konu şimdilik burada kalsın, hadi hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder